Overige behandelingen

Nagelbeugel

Ingegroeide teennagels ontstaan vaak door het verkeerd knippen van de nagels, in combinatie met een bollere ofwel (hyper)convexe vorm van de nagelplaat. Hierdoor kan een pijnlijke ontsteking ontstaan die niet vanzelf overgaat. De podotherapeut kan een nagelbeugel maken die aan de nagelplaat wordt vastgezet. Door spanning op de beugel te zetten corrigeert deze de nagelvorm. De nagelplaat wordt hierdoor begeleid bij het uitgroeien en daarmee wordt het opnieuw ingroeien voorkomen.

 

 

 

 

 

 

Orthese

Een orthese wordt gemaakt van siliconenmateriaal waardoor de stand van de tenen wordt gecorrigeerd. Wanneer u bijvoorbeeld last heeft  van likdoorns tussen de tenen of een wondje op of tussen de tenen, dan kan door middel van een orthese de pijnlijke plek beschermd worden tegen druk. Een orthese wordt op maat gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voet- en wondbehandeling

Soms ontstaat door een afwijkende voetstand zodanige druk onder de voet of tussen de tenen dat er eelt wordt gevormd dat pijnlijk gaat worden. Het komt zelfs voor dat door teveel druk er wondjes kunnen ontstaan onder de voet. De podotherapeut behandeld deze klachten door middel van een instrumentele behandeling. Overmatig eelt en likdoorns worden verwijderd en eventuele wonden behandelt. Mocht er tijdens de instrumentele behandeling toch iets verkeerd gaan, dan handelen wij conform het prikprotocol. Meer hierover vindt u op www.RIVM.nl

 

 

 

 

 

Vilttherapie

Vilttherapie is een voorlopige therapie die meestal wordt toegepast als u een tijdje moet wachten op uw orthese of steunzool. Door middel van vilt kunnen pijnlijke plekken op de voet drukvrij worden gelegd zodat u vrijwel meteen al verlichting ervaart.

 

 

 

 

 

 

 

 

Schoenadvies

Goede schoenen zijn belangrijk voor uw voeten. Vooral bij klachten zijn kan een goede schoen het veel verschil uitmaken. Tijdens het eerste onderzoek krijgt u daarom advies over uw schoenen. Tijdens dit bezoek is het handig dat u de (sport) schoenen, waar u regelmatig op loopt, meeneemt ter beoordeling.

 

 

 

 

 

 

 

 

Slippers voorzien van op maat gemaakt voetbed

Tijdens de zomer bieden wij u de mogelijkheid aan om sandalen en/of slippers te laten maken met uw op maat gemaakte voetbed daarin uitgeslepen.Er is een ruime keuze in modellen en bovenleer naar kleurkeuze. Het basismateriaal wordt vervaardigd van natuurlijk kurk.