Overige behandelingen

Nagelbeugel

Ingegroeide teennagels ontstaan vaak door het verkeerd knippen van de nagels, in combinatie met een bollere ofwel (hyper)convexe vorm van de nagelplaat. Hierdoor kan een pijnlijke ontsteking ontstaan die niet vanzelf overgaat. De podotherapeut kan een nagelbeugel maken die aan de nagelplaat wordt vastgezet. Door spanning op de beugel te zetten corrigeert deze de nagelvorm. De nagelplaat wordt hierdoor begeleid bij het uitgroeien en daarmee wordt het opnieuw ingroeien voorkomen.

 

 

 

 

 

 

Orthese

Een orthese wordt gemaakt van siliconenmateriaal waardoor de stand van de tenen wordt gecorrigeerd. Wanneer u bijvoorbeeld last heeft  van likdoorns tussen de tenen of een wondje op of tussen de tenen, dan kan door middel van een orthese de pijnlijke plek beschermd worden tegen druk. Een orthese wordt op maat gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voet- en wondbehandeling

Soms ontstaat door een afwijkende voetstand zodanige druk onder de voet of tussen de tenen dat er eelt wordt gevormd dat pijnlijk gaat worden. Het komt zelfs voor dat door teveel druk er wondjes kunnen ontstaan onder de voet. De podotherapeut behandeld deze klachten door middel van een instrumentele behandeling. Overmatig eelt en likdoorns worden verwijderd en eventuele wonden behandelt.

 

 

 

 

 

 

 

Vilttherapie

Vilttherapie is een voorlopige therapie die meestal wordt toegepast als u een tijdje moet wachten op uw orthese of steunzool. Door middel van vilt kunnen pijnlijke plekken op de voet drukvrij worden gelegd zodat u vrijwel meteen al verlichting ervaart.

 

 

 

 

 

 

 

 

Schoenadvies

Goede schoenen zijn belangrijk voor uw voeten. Vooral bij klachten zijn kan een goede schoen het veel verschil uitmaken. Tijdens het eerste onderzoek krijgt u daarom advies over uw schoenen. Tijdens dit bezoek is het handig dat u de (sport) schoenen, waar u regelmatig op loopt, meeneemt ter beoordeling.

 

 

 

 

 

 

 

 

Medical Taping

Medical Taping van de voet en benen is een techniek die door steeds meer podotherapeuten wordt toegepast. De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea, waar destijds tapemethodes ontwikkeld werden vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen. De achterliggende gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus resulteren in een scala van klachten en aandoeningen. Met Medical Taping kan in voorkomende gevallen het herstel van de blessure/overbelasting worden versneld.